Behandlingar för män

På Forma Vita träffar vi många män och de är minst lika måna om sitt utseende som kvinnor.  Det som för tio år sedan ansågs konstigt, till exempel hårfärgning, tandblekning, är idag helt accepterat. Vad gäller hudvård är männen måna om att få något som passar dem.  Det ansågs tidigare omanligt och fåfängt, men idag är männens hudvård lika avancerad som kvinnornas.

En behandling som har blivit populär är fillers, det vill säga olika typer av injektionsbehandlingar som fyller ut rynkor, kindben eller andra delar av ansiktet med nedbrytbar gel i syfte att ge ett yngre och mindre bekymrat intryck. Nya tekniker med fillers och Botox har gjort behandlingarna både snabbare och smidigare, utan att det behövs bedövning.
 

BOTOX
Muskelavslappning på rätt ställe i rätt muskel för en man får honom att se piggare, gladare och mindre arg ut. Det är extremt viktigt att en man får se ut som en man och i de flesta fall görs behandlingen helt annorlunda än på en kvinna. 

FILLER
En mans kindben kan förstärka det manliga utseendet liksom en mer markerad haka och käklinje. Genom att placera en viss mängd filler kan en förlust av volym i dessa områden göra stor skillnad.

HÅRFRI
Hårborttagning är enkelt men inte helt smärtfritt. Vi jobbar med två system; Diodlaser och IPL. Båda är lika effektiva. De som påstår att de har en smärtfri metod förstår inte fysiken bakom hårborttagningen. Hårsäcken måste värmas till ca 70 gr celsius vilket aldrig är smärtfritt. Fysikens lagar går inte att pruta på.

Exempel på tekniker som inte fungerar är hårborttagning med s k svepande IPL  eller snabbpulsad laser. De värmer inte upp hårsäcken till 70 grader och gör därför inte ont. Däremot störs hårsäckens hårproduktion och en hårfri tid liksom vid vaxning infinner sig. Detta innebär också att håret kommer tillbaka och behandlingen med tillhörande kostnad är bortkastad. Satsa istället på en behandling som ger en permanent hårreduktion. 
 

HUDFÖRBÄTTRING
Huden är varje människas yttersta skydd och största organ. Vi arbetar med en mängd olika behandlingar för bibehålla och förbättra hudkvalitén. Intrycket av en välskött hud är lika viktigt som när vi underhåller t. ex bilens utseende.

TATUERINGSBORTTAGNING
Tatueringsborttagning görs med effektiv NdYag med två olika våglängder. Boka en konsultation så tittar vi på tatueringen, provskjuter och ger en offert. 

PIGMENTBORTTAGNING
Solskador i form av pigment och kärl tar vi bort med IPL. En effektiv metod som gör huden fastare och ren från ojämna färger.