Känner du dig så som du ser ut?

 I 25-30-års ålder syns ofta de första ålderstecknen. Nasolabialvecken från näsa till munnen och argrynkan är de rynkor som de flesta har noterat. Även pannans veck börjar synas men det är oftast inte lika framträdande.
Rynkor bildas bl.a pga att huden tappar kollagen, cellförnyelsen är inte lika effektiv och huden kan bli känsligare och kan lättare reagera på yttre påverkan. En tidigare strålande hud kan börja se trött och glåmig ut. Speciellt rökare som får en sämre funktion i det yttersta kärlnätet skapar en försämrad syresättningen i huden. Förutom hjälp med rökstopp är ett bra tillägg med fukt och antioxidanter viktigt. Det finns även produkter som stimulerar syresättningen i huden och som stödjer kollagenet och elastinet i huden. Det kan också vara bra att stimulera cellförnyelsen med produkter som främjar omsättningen av cellerna. 

Runt 35 börjar östrogenet att avta i kroppen vilket påverkar huden och andra organ. Runt 40-års ålder blir ålderstecknen ännu mer synliga eftersom cellförnyelsen saktats ner ytterligare. Spänsten i huden blir sämre eftersom huden tappar mycket fukt i den här åldern. Den förlorade fukten gör att linjer och rynkor blir mer framträdande och huden får försämrad lyster. Bindvävsfibrernas kvalité försämras vilket gör att huden sjunker ihop och rynkorna ser djupare ut. Om vi har solat mycket syns även pigmenteringar och blodkärl mer.

Beroende på vilka problem du upplever kan du få personliga råd vid en konsultation hos vår hudterapeut eller vid mer invasiv frågeställning kan du boka konsultation hos vår läkare.