förebygga med hudvård

Hudens sätt att åldras påverkas både av våra gener och den miljö vi lever i, det vill säga vad vi utsätter den för. Ett sätt att få en bild av vad våra gener för med sig är att titta på sina äldre biologiska släktningar. Där får vi en bild in till hur framtiden ser ut och vad ens gener är inställda på. Viktigt att hålla i minnet är dock det genetiska åldrandet är bara en del av åldringsprocessen. Den yttre miljön är minst lika viktig. Hur vi lever påverkar oss väldigt mycket! Vi utsätter oss för avgaser, föroreningar, stress, rökning, dålig kost men inte minst UV-strålning. Om vi vill se unga ut måste vi skydda oss från solens strålar. 

Redan runt 18-20 årsåldern är en god hudvårdsrutin som ger och bibehåller fukten i huden av största vikt. Dels för att skydda hudens egen barriär men även för att minska risken att linjer börja framträda.  

Vi har många specialprodukter att välja ifrån. Fråga gärna när du är på besök eller kom förbi. Du kan även boka en hudkonsultation hos vår duktiga hudkonsultation, Lina. Då får du en professionell bedömning som kan spara mycket problem och onödiga inköp.

Vi rekommenderar även våra vitamincocktails och peelingar ur vårt behandlingsutbud.