redensity 1
Mesoterapi fuktboostar huden

Mesoterapi är en teknik som innebär att man gör flera ytliga injektioner i huden med en mycket tunn nål. Bedövningskräm kan användas före behandlingen.
 
Den optimala behandlingen av en trött solskadad och torr hud görs med både kemisk peeling och mesoterapi. Man kan välja att bara göra en behandling och man kan göra en kur med tre behandlingar.

Redsensity 1 från Teoxane är en icke-korslänkad hyaluronsyrefiller för effektiv hudföryngring av kollagenfattig hud. Det är inte en volymgivare såsom andra fillers utan återfuktar huden, stimulerar kollagennybildning och ger även ett gott skydd. Huden blir mjukare och elastisk, mer följsam och minimerar dessutom rynkor.

INNEHÅLL – TEOSYAL REDENSITY 1
Hyaluronsyra
Dermo-restructing Complex:  8 aminosyror (Glycine, Lysine,Threonine, Proline, Isoleucine, Leucine, Valine och Acetyl Cystein), 3 antioxidanter (Gluthatione, Alpha Lipoic Acid och Arginine), 2 mineraler (Zink och Koppar) och 1 vitamin (Vitamin B6)
Lidocaine: bedövningsmedel
 
Enligt Teoxane har ingredienserna i deras "Dermo-restructing Complex" följande funktion:

SKYDDAR:
Tre antioxidanter (Glutathion, A-lipoic Acid, N-acétyl-L-cystéine) som finns naturligt i huden och som bidrar till cellernas försvar mot oxidation samt mineralerna Zink och Koppar som också sägs förbättra cellernas försvarsmekanismer. 
 
ÅTERBILDNING OCH REPARATION:
Vitamin B6. En icke allergen vitamin som är nödvändig för cellernas ämnesomsättning. Åtta aminosyror (Arginine, Glycine, Isoleucine, Leucine, Valine, Lysine, Thréonine, Proline) som är centrala byggstenar i kroppens alla vävnader. 

FUKT:
Aminosyran Arginine, en av hudens NMF (Natural Moisturizing Factor) som bidrar till bibehållen fuktbalans i hudens yttre lager.
KOLLAGENPRODUKTION:
Aminosyrorna Lysine, Thréonine, Proline och Glycine är nödvändiga för hudens produktion av kollagen.
ENERGI:
Vitamin B6. En icke allergen vitamin som är nödvändig för cellernas ämnesomsättning och energiproduktion.