Stimulux -ljusterapi med medicinska effekter

Medicinsk ljusterapi

Vi påverkas alla av ljus. Ljusterapi är en relativt ny behandling med mycket intressanta resultat både när det gäller att föryngra vår hud och för att behandla akne. 

Behandlingen upplevs som mycket avslappnande och behaglig. Den har också ett serotoninhöjande effekt, vilket gör dig piggare och gladare (ljuset kallas inte för inte för ”the happy light”!)

Behandlingen är helt smärtfri och helt fri från bieffekter. Det behövs ingen återhämtningstid för huden, du kan fortsätta med ditt vanliga liv precis som vanligt —fast snyggare, piggare och gladare!

Behandlingen utförs som en kur på 10 gånger med återkommande besök 2-3 gånger i veckan. Optimalt resultat kan man se mellan 4-8 veckor efter behandling. Ljuset stimulerar den naturliga läkningen som fortgår efter det att ljuset stängts av.

Ljuset är helt ofarligt. Alla UV-strålar och infraröda strålar har filtrerats bort.

StimuLux RED - Hudföryngring genom stimulering med rött ljus
StimuLux är en LED-baserad ljuskälla som producerar kraftigt, smalbandigt rött ljus vid våglängdsområdet 640-675 nm (nanometer). Detta våglängdsområde har en kraftig, positiv stimuleringseffekt på hudens celler och strukturer. Kliniska ooberoende studier har påvisat en påtaglig anti-inflammatorisk verkan, förbättrad sårläkning samt normalisering av hudcellernas funktion. StimuLux behandling med rött ljus normaliserar hudcellernas funktion. Generellt ger ljusbehandling en förbättrad genomblödning som förbättrar syresättning och näringsupptag vilket resulterar i en friskare hy med bättre lyster. Sammantaget har man visat att behandling med rött ljus på åldrad hud har en positiv effekt som upplevs som hudföryngrande. Metoden involverar kroppens egna celler. Den naturliga metoden föryngrar hudens celler och strukturer. Metoden samverkar med din egen kropp, och hjälper till att motverka effekterna av cellernas åldrande. 

Resultat visar att den behandlade huden blir både slätare och tjockare. Ansiktsfärgen jämnas ut, fuktighetshalten och lystern ökar. Elasticiteten ökar, linjer och smårynkor slätas ut. 

StimuLux BLUE - Behandling av inflammatorisk akne
Propione Akne är den bakterie som orsakar den inflammatoriska reaktionen vid ett akneutbrott. Just denna bakteriestam producerar ett ämne som hör till en kemikalietyp som kallas för porfyriner. Kliniska studier har visat att blåviolett ljus 400-450nm (nanometer) är det mest effektiva våglängdsområdet för att bekämpa aknebakterien. Behandlingen fungerar mindre bra på akneinfektioner som ligger djupt ner i huden som ofta är fallet vid cystisk akne. Detta beror på att blått ljus har ett begränsat inträngningsdjup i huden eftersom blodets hemoglobin väldigt effektivt absorberar blått ljus.

Behandling 30 min- rött eller blått ljus.
300 kr/gång eller kur 10 ggr 2500 kr