Håll kontakten med oss via sociala medier

Facebook - Följ och diskutera

instagram

@forma_vita

Som ni kanske kan ha sett har jag vart hos Calle och gjort som rubriken lyder en chin augmentation och tänkte berätta allt som man kan vilja veta om man är intresserad av att göra samma sak eller bara är nyfiken. Glöm inte heller att kommentera och fråga alla frågor ni kan tyckas ha om något så svarar jag på allt i ett inlägg.
 
Första steget är att gå på konsultation och prata om vad du vill och få för resultat. Ni kommer att bolla ideér fram och tillbaka och du kommer se exakt vart  fillern ska injiceras så det blir lättare att se framför sig hur det kommer bli.
 
Om ni ser på videon så kan man tro att det gör väldigt ont och är obehagligt för det är nog den mest ställda frågan jag får. Jag tyckte verkligen inte att det gjorde ont och även jag blev förvånad när jag satt där och tyckte inte det kändes något. Juvederm har bedövningsegenskaper för att det innehåller lidocain vilket är bedövning och jag blev nästan på engång bedövad så fort jag blev injicerad det tog nog några sekunder innan jag blev fullt bedövad. Jag valde även att få bedövningscreme innan för att jag var rätt nervös över hur det skulle kännas och om det skulle göra ont men till min förvånad kändes det inte alls.
 
Dagarna efter behandlingen var jag helt klart väldigt öm och det kändes lite konstigt men allt sånt försvann efter drygt en vecka. Jag var inte speciellt svullen dagen efter behandlingen vilket jag också verkligen trodde men det är högst individuellt hur mycket man svullnar eller om man gör det men det är alltid bra att räkna med.
 
Hållbarheten ligger på ungefär 18 månader brukar man säga och det är Juvederm voluma som används då den har egenskaperna som är hårdare vilket behövs när man ska bygga upp mycket volym. Alla behöver olika mängder men det som användes på mig var 3 ml.
 
Varför jag ville göra en chin augmentation är för att jag tycker verkligen det gör mycket med ett ansikte när det finns en väl definierad haka och dessutom har jag märkt att jag fått en mycket bättre profil och även käklinje. Det är en väldigt diskret förändring men en väldigt stor förbättring. Jag kunde verkligen inte bli nöjdare tror jag, har blivit mycket mer självsäker nu att bli sedd från profil och är mer självsäker. Så har du funderat och tänkt på fillers i hakan tycker jag verkligen att du ska boka in en konsultation för det har verkligen förändrat min värld och är övertygad om att det kommer förändra er också.

 

Läs hela inlägget »

BEHANDLING: 
Retinol peeling 3% 
Pris 1500 kr. 
Vad är det? 
En högeffektiv retinol peeling ifrån Neostrata, enbart avsedd för professionell användning i klinikbehandlingar. Sammansättningen innehåller imponerande 3 % retinol som exfolierar, stärker och jämnar ut din hud. 
Ett av de starkaste anti-aging verktygen som finns att hitta, retinol minimerar synbarheten av fina linjer och rynkor. Mycket effektiv vid Acne och UV-skadad hud med hyperpigmentering. I peelingen ingår även några av NeoStratas redan erkända ingredienser tex Aminofil som är en blandning av aminosyror som boostar hudens egen produktion av hyaluronsyra och kollagen. Bisabolol som utvinns ur Kamomill balanserar upp denna kraftfulla peeling med lugnande egenskaper. 

Hur går det till? 
Peelingen appliceras av en hudterapeut, du lämnar kliniken med peelingen kvar på huden, efter en individuellt anpassad tid avlägsnas peelingen på egen hand hemma med enbart vatten. Peelingen syns eller märks inte mycket, vid behov kan en skyddande kräm med SPF appliceras över peelingen vid hemgång. 
Hur känns behandlingen? 
Hon förklarade att det kändes jätteskönt och att man känner sig riktigt ompysslad. Det kan uppstå en lätt sveda de första 10 minuterna som sedan avtar. 

Återhämtningstid? 
Fjällning och rodnad syns normalt efter ca 2–4 dagar och kan hålla sig i upp till en vecka. Fjällning kan upplevas olika hos olika personer beroende på hudens känslighet. Det är viktigt att tänka på att undvika solen till allra högsta grad och ha mycket solskyddsfaktor i ansiktet också eftersom att man blir väldigt solkänslig efteråt. 

Vem passar behandlingen till? 
Jag skulle säga att precis alla är rätt kandidat för den behandlingen eftersom den behandlingen eftersom den jobbar på dom flesta punkterna såsom linjer och rynkor även acne och ärr. 
Behandlingen utförs inte på gravid eller ammande. Har du intagit oralt isotretinoin tidigare kallat Roacutan, avvakta ca 6 månader efter avslutad kur. 
Vid användning av hudprodukter med retinol rekommenderas att du gör ett uppehåll med dessa 1–2 veckor innan peeling på klinik. 

Hur lång tid tar behandlingen? 
Peeling 30 min. Peelingen kan utföras med en tidsintervall på 4–8 veckor beroende på tolerans och hudtillstånd. Vilket gör att den kan göras väldigt enkelt och snabbt även på lite längre lunchraster för att ta ett exempel. 
/ Emelie Rengart

Läs hela inlägget »

Dermapen / Dermicapen
Vad är dermapen?
Mikronålning eller microneedling är en kontrollerad, fraktionerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktion. När pennan flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina micro kanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Detta ger även en kollagenstimulerande effekt djupt ned i huden samt säkerställer och höjer upptaget av behandlingspreparatet.
Under behandlingen så appliceras en steril vitaminlösning för att bidra med fukt, det finns olika ampuller som är inriktade för olika önskemål.

Hur fungerar det?
När en person skadar sig, kommer huden i allmänhet att påbörja hudreparation genom att stimulera tillväxtfaktorer som i sin tur leder till framställning av kollagen och elastin. Därför, när punkteringarna görs med hjälp av dermapen, kommer huden att behandla punkteringarna som sår och därför sätta igång läkningen. Det betyder att mikro-nålning tenderar att lura huden för att producera kollagen och elastin för att främja "helande" och effekten blir en föryngrad hud. Dermapen används mest för ansiktsrynkor, ärr, bristningar och ansiktslinjer. När man är skadad och huden bildar ett ärr, eller om de har en bristning, kommer kroppen att behandla dessa som om det området repareras. Där sticken skapas i ärrvävnaden kommer huden att påbörja läkning och därför kommer den skadade huden kommer att elimineras och ersättas med ny hud. För rynkor och ansiktslinjer, kommer det producerade kollagenet och elastinet i grunden att göra att stramas åt och lämnar huden ungdoms full ut.

Hur känns behandlingen?
Jag hade möjligheten att få prata och vara med när en tjej gjorde sin andra behandling med dermapen. Hon sa att hon helt klart skulle rekommendera behandlingen till alla men att hon tror att man behöver ha en lite högre smärttolerans för att det kan bli lite smärtsamt vid stämpling, jag ska förklara vad det är lite längre ner.
Jag själv trodde att behandlingen skulle vara väldigt smärtsam och att det absolut inte skulle gå eftersom det görs utan bedövning. Till min stora förvåning så reagerade hon knappt. Det är väldigt lätt att se på någon ifall det gör ont eller om det är obekvämt, men hon låg där och pratade på som om ingenting för den mesta delen. Nu till stämplingen som jag nämnde innan. Precis som det låter så stämplar man med nålarna på ett djupare ärr som skulle kunna vara från akne eller vattkoppor, hon förklarade att det kändes som snabba getingstick.
Nåldjupet går att ställa in och sakta ökas det men det börjar alltid med 0,25 i djup för att det inte ska bli en chock och att kroppens egna ”bedövningssystem” kickar igång.

Direkt efter behandling:
Hon förklarade att det sved, brände och stacks. Panna och kinder var värst.
En mask appliceras efteråt som sänker hudtemperaturen med 6 grader och det känns som det verkligen behövs efter den här behandlingen för att kyla ner och lugna.
Som ni kan se i videon så blir man väldigt röd och rätt så blodig, så att säga vad det är för downtime är väldigt svårt. Det kan vara allt från 24h till en vecka beroende på vem det är som gör behandlingen. Om du inte vill gå till jobbet röd fläckig kan det vara bra att boka tid till helgen eller planera in så du inte har något viktigt event eller möten dagen efter ifall du är orolig över hur du kommer se ut dagen efter. Självklart kan du applicera smink efter för att dölja det rödaste om du skulle vilja.

Vad kan jag förvänta mig?
Efter första behandlingen kan du uppleva att ärr och rynkor blir mindre synliga, porerna ser mindre ut och framförallt mycket mer lyster och en uppstramande effekt. Ju fler behandlingar desto tydligare resultat så det rekomunderas att man går en gång i månaden när man bokat mer än en gång.

Emelie Rengart

Läs hela inlägget »
Etiketter: mikroneedling

Vad är en fire and ice behandling? 
Jag skulle helt klart säga att det här är en pretty peel eftersom det är ingen downtime och inget som behöver tas i beaktning efter den här behandlingen. Den kallas för röda mattan peelingen eftersom att du ska kunna gå till festen direkt efter. En lugn men väldigt kraftfull peeling. Hjälper till med pigmentering, cellförnyelse, mikrocirkulation och tar bort de döda hudcellerna som ligger på huden som gör att man ser glåmig och matt ut. Behandlingen tar 45 till 60 min. 


Hur går behandlingen till? 
Det startas med en hudkonsultation och hudanalys. Först rengörs huden med en rengöring från Is Clinical (HÄR) 
Efter det så appliceras peelingen och den första tanken som kom till mig var att det luktar som julafton och man kan nästan ta på alla julminnen i form av storbak och presentinslagning. Jag känner strax efter det en pirrande och varm känsla som snart täcker hela ansiktet i takt med att hon applicerar masken. Jag är redan där helt såld och kär för jag föredrar alltid produkter och behandlingar som känns och man kan nästan se att alla döda hudceller försvinner och huden blir som på nytt igen. När peelingen tvättas av och blandas med vatten så blir pirrandet och stickningarna ännu mer intensiva som när man legat i solen för länge och man längtar efter något kylande, vilket kommer strax. Nu är det dags för ismasken. Det var så skönt att få något kylande efter en varm och kraftfull peeling. Det är väldigt bra kontraster mellan det varma och kalla för cellförnyelsen och cirkulationen. Man känner hur masken mjukgör, lugnar och verkligen plumpar upp huden med all fukt precis som om hyn skulle dricka flera glas vatten. Hela behandlingen avslutas med serum och krämer som hjälper till med lystern. 

Hur ofta kan man gå? 
Vissa kan komma varannan vecka medans andra kan komma mer sällan. 

Resultat 
Jag gick därifrån och kände mig och såg ut som en ny människa, jag hade sån lyster och såg ut som jag hade haft världens bästa nattsömn även fast jag inte hade haft det. Kände verkligen att jag stråla och gick med ett helt annat självförtroende genom staden som jag har att tacka Fire and Ice för. Nu flera dagar efter ser jag fortfarande lika fräsch och strålande ut vilket jag är så glad för. Skulle säga att det ser ut som man har ett retuscherande ansiktsfilter på för att man ser så jämn ut i huden. Underbart! 
Boka tid via hemsidan. 

Emelie Rengart

Läs hela inlägget »

Före och efter min fyllning med Juvederm Volbella 1 ml och sedan efter några månader påfyllning med 0,55 ml Volift.

Ett första besök, filler i läpparna 
Finns många frågor kring hur ett första besök kan se ut när man bokat tid för läppfillers så jag tänkte svara på de vanligaste frågorna som kan förekomma hur ett besök kan se ut och vad som kan behövas räknas med. 
Du har bokat ditt första besök vad kommer att ske härnäst? 
När du har kommit in kliniken, sagt vem du ska till och fyllt i formuläret som alltid delas ut vid första besöket, du reser dig upp och går in i rummet. 

Varför är det vanligt att man hör ordet ”botox i läpparna”? 
Till att börja med används botox INTE i läpparna alls utan det är den största myten. Vad som används är hyaluronsyrefillers vilket har egenskaperna att återfukta, fylla ut och förstärka volymen till ett specifikt område. Det finns flera olika typer av hyaluronsyrefillers som kan användas till många olika områden på kroppen och har fler egenskaper än det ovan nämnda. 

Vilken sort av filler används? 
Efter att vi mer gått in på vad som används i läpparna återstår nu vilken sort just du hade tänkt dig. För att göra det enkelt så erbjuder vi två olika märke vilket är JUVÉDERM (här) och TEOSYAL (här) med olika utbud inom varje. Injekseraren kommer med hjälp av dina önskemål välja den produkt som uppfyller dina önskemål och tala om dem olika egenskaperna i mellan. 
Ni har nu tillsammans valt vad som kommer att används och före o efter bilder är tagna kan nu bedövningssteget börja, en bedövningskräm smörjs rikligt på och börjar verka och efter ungefär 10minuter är du helt bedövad och känner förmodligen ingenting. 

Injektionen börjar. 
Många har frågan och tanken på om det gör ont och det är väldigt viktigt att påpeka att det är högst individuellt men eftersom du är helt bedövad är känslan väldigt minimal. Det kan inte ens jämföras med blodprov eller ett getingstick eftersom man knappt kan känna nålsticket, utan det som kan kännas är när fillern injekteras för att expandera läppvävnaden t.ex. 

Hållbarhet och kostnad? 
Hållbarhet är en knepig fråga att svara på generellt brukar man säga 4-9 månader för att det sakta bryts ner av kroppen en viktig sak är också om det upprätthålls och man fyller på med jämna mellanrum brukar det hålla längre för att man hela tiden bibehåller den önskade volymen. Prislista finns på hemsidan. HÄR 

Vad kan jag förvänta mig? 
Det som är extremt viktigt är att kommunicera och tala om hur man vill att ens läppar ska se ut och vad man INTE vill, det enklaste är spara ner bilder och visa vad det är man gillar och inte gillar. För att säga ett exempel, du kanske endast vill ha tydligare konturer runt amorbågen men önskar ingen extra volym eller att du kanske vill korrigera något. Viktigt är även att komma med realistiska önskemål och förstå att man inte kan gå hur stort som helst under ett besök utan det kan krävas flera besök för att dela upp mängden så att läpparna har tid att vänja sig. Ni kommer att hjälpas åt så du lämnar kliniken 100 % nöjd. 

Svullnad och läkningstid? 
Även det här är väldigt individuellt och något man alltid ska räkna med eftersom små nålstick görs och skapar en väldigt liten ”skada” så kan självklart blåmärken och svullnad tillkomma men till regel är det oftast väldigt lindrigt. Svullnaden kommer att ge ner märkvärt de kommande 3 veckorna och först då kan du se hur läpparna kommer att se ut de kommande månaderna. Det går inte att stressa nog att det kommer med stor sannolikhet förekomma blåmärken och ojämnheter till en början men när kroppen väl läkt kommer alltid det att försvinna helt. Då kan du göra beslutet om du önskar mer volym och boka en ny tid. 

Kommer det fortfarande kännas som mina egna läppar? 
Ja det kommer det att göra, det som är fantastiskt är att du själv kan välja hur fasta du vill att det ska kännas efteråt. Det finns väldigt många olika valmöjligheter ifall du vill gå på en mer naturlig look med en mycket mjukare filler eller ifall du
 

Läs hela inlägget »